Á la cartemeny sommar 2019

Förrätter

Siljan och havet 115 kr
Klassisk skagenröra tillyxad med kallrökt regnbågslax från siljan och riven pepparrot. Serveras med härbakat filmjölksbröd samt rödlök, dill och citron
Sandwich with prawns, smoked salmon trout, mayonnaise and horseradish. Served with roe, red onion and dill

Måns Ols Caprese 95 kr
Buffelmozzarella från Ängsholmens gårdsmejeri.
Tomat, olja, basilika. Detta toppar vi med rostade solrosfrön
Caprese with locally produced mozzarella,
tomato, olive oil, basil and roasted sunflower Seeds

Lågtempererad rökig biff 115 kr
Biff med kappa som bakats i minst 8 timmar upp till 58 grader. skivas tunnt och serveras med picklad rödlök, het chilimajonnäs, mangoldsallad och krutonger
Slowly baked sirloin steak. Thin sliced and served with pickled red onion, hot chili mayonnaise, salad and croutons

Vitlöksbröd 70 kr
Serveras med soltorkad tomatdipp
Garlic bread. Served with sun-dried tomato dip

Varmrätter

Husets Hamburgare 165 kr
100% nötfärs från gårdar i mellansverige
Cheddarost, rökt sidfläsk, picklad rödlök,
dressing, inlagd gurka, pommes och aioli
The hamburger of the house
Cheddar, smoked pork, pickled red onion,
dressing, pickled cucumber and french fries

Grilltallrik 185 kr
Lågtempererad fläsksida från Lövsta kött
Marinerad kyckling från Matses gård, Säter
Eldost från Ängsholmens gårdsmejeri
Potatissallad samt soltorkad tomat och chilismör
From the grill
Low tempered pork side, Marinated chickenfillet.
Cheese (swedish halloumi)
Potato salad, sun-dried tomato and chili butter

Ryggbiff 230 kr
Grillad svensk ryggbiff
Potatisbakelse med västerbottenost,
rödvinssås, grönt
Grilled swedish steak
Potato pastry, aged cheese, red wine sauce, veggies

Gröna Gången 185 kr
Bön och grönsaksfylld paprika, rotsaksbiff,
spenatpesto, picklad rödlök, frästa champinjoner och countrypotatis
The Green way
Pepper filled with beans and veggies.
Pan fried root vegetable, spinach pesto, pickled red onion
and fried potatos

Kycklingsallad 125 kr
Svensk kyckling, caesardressing, krutonger,
Chicken salad
Served with vegetables, caesardressing and
croutons

Chèvresallad 125 kr
rödbetor solrosfrön, honung- & örtvinägrett
Chèvre Salad
beetroot, sunflower seeds, honey and herb vinegar

Varmrökt Regnbåge från Siljan 185 kr
Serveras med klassisk romsås, färskpotatis samt sparris
Smoked Salmon trout
Served with classic roe sauce, fresh potatoes and asparagus

Gösfilé 225 kr
Ångad Mälargösfilé från Mats Johansson, Tidö, Västerås
Änga Gårds fiskelycka (kryddblandning),
skaldjursås, potatisstomp och betor
Steamed pike-perch, from Västerås
Änga gårds seasoning, Seafood sauce,
gnocchi and beet

Räksallad 145 kr
Klassisk räksallad med ägg, grönsaker och Rhode Island
Classic prawn salad with egg, vegetables and
Rhode Island dressing

Barnmeny

Köttbullar 68 kr
Gräddsås, lingonsylt, stompad potatis och grönsaker.
Swedish meatballs
Cream sauce, mashed potatoe and vegetables

Kycklingfilé 68 kr
Kycklingfilé med bearnaise, pommes
och grönsaker.
Chicken fillet bearnaise, french fries and vegetables

Pannkakor med sylt och grädde 55 kr
Pancakes with jam and cream

Desserter

Bakat amarettopäron 85 kr
Serveras med pistachekaramell och vaniljglass
Baked pears with amaretto
Servered with pistachio caramel and vanilla ice cream

Chokladkaka 85 kr
Chokladkaka med kolacreme,
chokladmousse, saltrostade hasselnötter
Chocolate cake with cola cream,
chocolate mousse, salty roasted hazelnuts

Halloncheesecake 85 kr
Serveras med bärsås
Frozen rasberry cheesecake
Served with berry sauce