Á la cartemeny höst 2019

Från och med helgen vecka 48 kommer á la cartemenyn vara begränsad. Läs under jul 2019 för att se vad vi erbjuder fram till jul

Förrätter

Vildand 125 kr
Lättrökt vildandsbröst från Fiholm, Tidö slott.
Serveras på salladsbädd med smörstekta kantareller,
sötade lingon och chèvrekräm.
Lightly smoked wild duck breast from Fiholm, Tidö castle.
Served on salad bed with butter-fried chantarelles, sweetened
lingonberries and chèvre cream.

Skaldjurssoppa 115 kr
Krämig skaldjurssoppa, toppas med vinkokta blåmusslor
och härbakad grissini.
Creamy seafood soup. Topped with wine-cooked mussels and
baked grissini.

Rödbetscarpaccio 105 kr
Serveras på salladsbädd med valnötsolja, hyvlad parmesan,
rostade solroskärnor och balsamicokräm.
Beetroot carpaccio served on salad bed with walnut oil,
planed parmesan, roasted sunflower seeds and balsamic

Vitlöksbröd 70 kr
Serveras med soltorkad tomatdipp
Garlic bread. Served with sun-dried tomato dip

Varmrätter

Biff 235 kr

Från Faringe kött, Uppsala.
Bearnaise, rödvinssås, stekta grönsaker, glaserade morötter
och countrypotatis.
Steak from Faringe meat, Uppsala. Served with bearnaise,
red wine sauce, fried vegetables, glazed carrots and country
potatoes.

Jägarbiff 215 kr
Viltkött från jaktlag i mellansverige.
Kantarellsås (kantareller från skogarna runt Sala),
lingongelé, glaserade morötter och stompad potatis.
Hunterbeef. Minced game meat from local hunting teams,
chantarelle sauce, lingonberry jelly, glazed carrots and mashed
potatoe.

Gröna Gången 185 kr
Egengjord baljväxtfärsbiff, barbequesås, grönsaksfylld
paprika och bakad sötpotatis.
The Green way
Homemade leguminous plant food patty, barbecue sauce,
vegetable stuffed pepper and baked sweet potato.

Husets Hamburgare 175 kr
100% nötfärs från gårdar i mellansverige
Cheddarost, rökt sidfläsk, picklad rödlök,
dressing, inlagd gurka, pommes och bearnaise
The hamburger of the house
Cheddar, smoked pork, pickled red onion,
dressing, pickled cucumber and french fries

Chèvresallad 145 kr
rödbetor solrosfrön, honung- & örtvinägrett
Chèvre Salad
beetroot, sunflower seeds, honey and herb vinegar

Gösfilé 245 kr
Ångad Mälargösfilé från Mats Johansson, Tidö, Västerås
Änga Gårds fiskelycka (kryddblandning),
Smör- och chilisås, ångade betor, sockerärtor, blomkåls-och
potatispuré.
Steamed pike-perch, from Västerås
Änga gårds seasoning, Butter and chilisauce, steamed beets,
sugar peas, cauliflower and potatoe puree.


Laxforell 225 kr
från Vilstenafiskaren utanför Heby
Grönsaks- och västerbottenostrisotto, örtolja, sockerärtor
och ångade betor.
Salmon trout from Vilstena fisherman outside Heby.
Vegetable and cheeserisotto, herbal oil, sugar peas and
steamed beets.

Räksallad 145 kr
Klassisk räksallad med ägg, grönsaker och Rhode Island
Classic prawn salad with egg, vegetables and
Rhode Island dressing

Barnmeny

Köttbullar 70 kr
Gräddsås, lingonsylt, stompad potatis och grönsaker.
Swedish meatballs
Cream sauce, mashed potatoe and vegetables

Kycklingfilé 70kr
Kycklingfilé med bearnaise, pommes
och grönsaker.
Chicken fillet bearnaise, french fries and vegetables

Pannkakor med sylt och grädde 60 kr
Pancakes with jam and cream

Desserter

Pavlova i vinterskrud 95 kr
Maräng, vispgrädde, sötade blåbär, lemoncurd och rostad
flagad mandel.
Meringue, whipped cream, sweetened blueberries, lemon curd
and roasted peeled almonds.

Chokladbakelse 95 kr
Chokladkaka med whisky från High coast destillery,
halloncoulis, chokladmousse och saltrostade hasselnötter.
Chocolate cake spiced with whisky, raspberry coulis, chocolat
mousse, salted hazelnuts.

Pannacotta 85 kr
Vaniljpannacotta med lingonsås och knapriga flarn.
Vanilla panna cotta with lingonberry sauce and crunchy flare.

Vaniljglass 85 kr
Serveras med varm kompott på äpplen, valnötter, kanel
och sirap.
Vanilla ice cream served with warm compote on apples,
walnuts, cinnamon and syrup.