Julbord 2019


Julbord

Vi dukar upp vårt stora julbord från och med den 29 november.
Pris: 475 kr

Traditionellt julbord med lokala råvaror, lagat efter klassiska recept på Måns Ols Utvärdshus. Starta med ett stort sill och laxbord, vi lägger in egen sill med både klassiska recept och nyskapande smaker.
Kallskuret med kött från lokala uppfödare förädlat på Måns Ols Utvärdshus enligt gamla familjerecept.
Småvarmt såsom köttbullar, prinskorv,revben, Janssons frestelse mm.
Ostbricka med tillbehör samt avslutningsvis ett dignande dessertbord med allehanda godsaker bakat på Måns Ols.


Julsupé

Förutom vårt stora julbord erbjuder vi i år en 4-rätters julsupé. Detta med start den 23 november. Pris 475 kr.

Julsupé 4 rätter

Krämig skaldjurssoppa med vinkokta blåmusslor och härbakad grissini

Stekt chèvre på salladsbädd med rödbetor, rostade solroskärnor och balsamico

Grillad oxfilé med kantarellsås, glaserade morötter, lingongelé och klyftpotatis
eller
Ångad gösfilé med smör och chilisås, betor, sockerärtor, broccoli samt potatis- och blomkålspuré

Chokladkaka med whiskysmak, halloncoulis, chokladmousse och saltrostade hasselnötter


Jultallrik

Under vardagar i december erbjuder vi en 3-rätters jullunch för 285 kr.

Förrätt: Sill och laxtallrik med ägg och potatis

Varmrätt: Kallskuret samt prinskorv, köttbullar, jansson och tillbehör

Efterrätt: Ett fat med egentillverkade juldesserter

Pris: 285 kr